Intersport Kokkolasta uusi yhteistyökumppani
28.11.2017 10:53 Uutiset / Kokkola City Run

Tervetuloa Kokkolaan!

Kokkolan uusi Intersport kauppias Tommi Martikainen on kova urheilumies henkeen ja vereen. Kysyttäessä häneltä mistä kipinä liikuntaa ja urheiluun on lähtenyt, ei mies edes muista mistä kaikki on alkanut. Vanhemmilla ei ole kilpailutaustaa, mutta liikunnallisia toki molemmat. Hetken mietittyään selitys saattaa löytyä lapsuudesta, jolloin Tommi sairasti reumaa. Liikunta ei ollut sallittua ja se tietysti harmitti nuorta miestä. Onneksi Tommi parantui ja otti korkojen kanssa takaisin ajan, jolloin liikunta oli pannassa. Aluksi lajiksi valikoitui jääkiekko. Oheisharjoitteeksi tuli jossain kohtaa pyöräily, jota Tommin isä harrasti. Pyöräilystä tulikin päälaji. Viime kaudella Tommille kertyi noin 30 pyöräkisaa. Pyöräilyssä hän valmentaa ja kilpailee kokkolalaisen GIF:n Chebici-pyöräilytallissa.

Miksi sitten Kokkolaan? Tommilla ja hänen vaimollaan Terhillä, ei kummallakaan ole sukulaissiteitä, eikä myöskään vahvoja ystävyyssuhteita tänne suunnalle. Aikaisemmin parikunta työskenteli Tampereella Intersportissa ja saivat ketjun kautta tietää, että Kokkolassa on avautumassa kauppiaspaikka. Sen verran tiesivät, että Kokkola on urheilukaupunki ja siten hyvä paikka kaupalle. Oma henkilökohtainen motivaatio oman työuran kehittämiseen oli ehkä kuitenkin suurin syy tänne tuloon, Tommi kertoilee.

Intersport Kokkola ja Kepli solmivat yhteistyösopimuksen, johon liittyy myös Kokkola City Run. Tampereella pariskunta on ollut mukana muun muassa Likkojen Lenkillä ja Crosfitin SM-kisoissa. Tapahtumayhteistyö koetaan tärkeäksi monessakin mielessä. Erityisesti erilaiset juoksutapahtumat liikuttavat monenlaisia ja eri tavoitteilla olevia ihmisiä. Yrityksen näkökulmasta tapahtumat eivät aina ole välttämättä kaupallinen jättipotti. Tapahtumissa mukana olo tuo kuitenkin näkyvyyttä ja tuo myös vaihtelua kauppiaan normi työarkeen. Tommi itse toteaa, että tapahtumissa mukana olo on mukavaa puuhaa. KCR oli luonteva juttu olla mukana täällä Kokkolassa. Tässä tapahtumassa erityisesti korostuu, kuinka liikkuminen sopii kaikille. Torilla voi nähdä rullatuolissa matkalle lähteviä hymyssä suin ja tiukasti puolimaratonille keskittyviä henkilöitä vieretysten.

Juoksuun liittyy yksi Tommin myyntityöhön liittyvä mielenkiintoinen haaste. Hän kertoo, että juoksukengän myyminen on yhtä aikaa kivaa ja haasteellista. Aika usein saattaa olla vaikea löytyy juuri sopivaa jalkinetta jokaiseen jalkaan. Asiakas voi olla kauppaan tulleessaan vahvasti sitä mieltä, ettei hänen jalkaan sopivaa juoksukenkää löydy. Sitten kun se löytyy, on sekä kauppiaalla että asiakkaalla hyvä mieli.

Tapahtumapäällikkö Minna Saarela toivottaa Martikaiset lämpimästi tervetulleiksi Kokkolaan. Minna toteaa, että molemmista huokuu tekemisen meininki ja rakkaus liikuntaan. Ja vaikka bisnes on bisnestä, heistä näkee myös sen, ettei joka asiaa mitata euroissa. Hieno saada heidän City Run yhteistyökumppaniksi ja Kokkolaan kauppiaiksi.


   
Kokkola City Run
«  Lokakuu   »
Kategoriat