Konttoripiste mukana KCR:llä joka vuosi
29.9.2016 17:28 Uutiset / Kokkola City Run

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste Oy on vuonna 1985 perustettu täyden palvelun toimistotekniikka ja IT-palveluihin keskittynyt yritys. Yritys on erikoistunut pk -sektorin ja julkishallinnon toimisto- ratkaisuihin, esitystekniikkaan sekä kassajärjestelmiin. Saman katon alta asiakas saa toimistoonsa kaikki laitteet, ohjelmistot, ylläpito- palvelut, koulutuksen, tuen sekä toimistotarvikkeet ja -kalusteet. Toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Pietarsaaressa, Kannuksessa, Raahessa ja Ylivieskassa.

Konttoripisteen ja Keplin välinen yhteistyö on lähtenyt liikkeelle vuonna 1995, kun Kepli muutti samoihin toimitiloihin, jossa myös Konttoripisteen toimisto silloin sijaitsi. Ensimmäisiä liikunnallisia yhteistyökuvioita oli Keplin vetämät UKK-kävelytestit ja lihaskuntotestit Konttoripisteen henkilökunnalle. Noista ajoista on tultu paljon eteenpäin. Paljon on muuttunut. Sekä Konttoripiste että Kepli ovat pysyneet hyvin kehityksessä ja ajassa mukana. Yhteistyö on syventynyt ja edellytykset sen jatkumiselle on hyvät. Molempien toimialue on maantieteellisesti sama ja siitä saa myös etua.

Työhyvinvoinnin merkitys Konttoripisteelle

Työhyvinvointi on aina ollut tärkeä asia Konttoripisteelle. Yrityksen toimitusjohtaja Tuomo Lahti on aktiivinen liikkuja ja sitä kautta liikunnallinen elämäntapa ja siihen kannustaminen on kiinteä osa yrityksen arvoja. Tuomon näkemys työhyvinvoinnista ja satsauksista siihen on ihailtava. Hän ei näe asiaa kulueränä vaan päinvastoin. Panostus oman henkilökunnan työhyvinvointiin on satsaus huomiseen ja tuottaa varmasti tulosta. Konttoripisteen tarjoaa henkilökunnalleen esimerkiksi tykyseteleitä, osallistumisen Kokkola City Runiin ja joka viikko spinning tunnin. Keplin järjestämään hiihtokampanjaan osallistutaan innolla ja tänä vuonna Konttoripiste kuittasikin itselleen kampanjavoiton.

Kysymykseen voiko työhyvinvoinnin merkitystä mitata tai havaita, Tuomo kertoo konkreettisena esimerkkinä muutamia vuosia sitten toteutetusta henkilökunnan liikuntakampanjasta. Liikuntakampanja kesti vuoden ja toi pysyviä muutoksia työntekijöiden jaksamiseen ja elämäntapoihin. Paino tippui, stressin sieto kyky paineen alla kasvoi selkeästi ja poissaolojen määrä laski. Toimitusjohtajaa ilahdutti myös työntekijöidensä perheiden mukaan tulo. Puolisotkin lähtivät salille ja liikunnasta tuli koko perheen yhteinen juttu. Työhyvinvointi kantaa parhaimmillaan eläkkeelle siirtymiseen asti. On hieno nähdä oman henkilökuntansa siirtyvän eläkepäivien viettoon hyvä kuntoisena ja elämästä nauttien. Se päivä ei ole vielä ovella, mutta hyvä muistaa, että liikunta ei kanna ainoastaan tässä hetkessä vaan pitkälle tulevaisuuteen.

Tuomo katsoo asiaa myös laajemmasta näkövinkkelistä kuin ainoastaan oman ja yrityksensä henkilökunnan kautta. Lastensa harrastusten myötä hän tietää kuinka tärkeää on liikunnan ja liikunnallisen elämäntavan juurruttaminen lapsiin. ”Sponsoroimme urheilua ja liikuntaa muutenkin paljon. Meille yrityksenä kyse ei ole pelkästä sponsoroinnista vaan myös yhteiskuntavastuusta. Mielestämme on tärkeää, että ihmisiin juurtuu liikunnallinen elämäntapa jo pienestä asti. Lisäksi kannattaa miettiä mitä nuorena aloitettu urheilu tarkoittaa monelle myöhemmin sosiaalisina verkostoina. Liikunnan harrastaminen lapsena tuo elämään sisältöä myös henkisesti ja opettaa monia arvokkaita elämäntaitoja.

Tuomon oma poika, 28 vuotias Tuomas, on hyvä esimerkki tästä. Tuomaksen aikanaan jalkapallosta lähtenyt liikuntaharrastus on kantanut niin pitkälle, että Tuomas on osallistumassa lokakuussa Barcelonassa pidettäviin teräsmieskisoihin. Matkaan lähtee hyviä ystäviä, jotka ovat tulleet tutuksi jo pikku poikana jalkapalloa pelatessa. Tässä kohtaa Lahti haluaa nostaa esille myös seuratyön merkityksen. Lasten ja nuorten liikunnan parissa tehty työ on erittäin arvokasta ja kuntien tulisi tukena entistä enemmän kolmatta sektoria tässä arvokkaassa työssä,” Lahti toteaa.

Yritys toteuttaa tätä ajatusmaailmaa konkreettisesti tukemalla esimerkiksi Keplin uutta School Run koululiikuntakonseptia. Kepli haastaa alueen kouluja järjestämään oman juoksutapahtuman samana päivänä, kun Kokkolassa järjestetään Kokkola City Run. Pääpaino ei ole kisata, vaan saada koulut liikkeelle positiivisella fiiliksellä, koulun yhteishenkeä kohottaen. Jokainen saa osallistua tapahtumaan omalla tavallaan. Konttoripiste on myös sponsoroimassa triathlonisti Joona Tuikkaa. Yritys haluaa tukea määrätietoista oman kylän poikaa, jonka tavoitteena on triathlonin vuoden 2017 MM-kisat Havajilla.

KCR:llä mukana joka vuosi

Kokkola City Runille yritys on osallistunut joka kerta. Niin myös tänä vuonna. Tuomon mielestä Kokkola City Run on luonteeltaan positiivinen tapahtuma, jossa on hyvä fiilis. Kaikki viihtyvät ja kaikki voivat osallistua kuntotasosta riippumatta. Heidän ryhmästäänkin osa kävelee ja osa juoksee puolimaratonin tai seitsemän kilometriä. Ryhmän koostumus on pysynyt aika lailla samana, mutta uusia työntekijöitä on saatu kivasti mukaan. Osallistuminen on myös tapa tuoda henkilökuntaa tutummaksi toisilleen. Tapahtuman jälkeen käydään yhdessä ruokailemassa ja istumassa iltaa.

Tuomo itse on ollut myös aina mukana ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa puolimaratonille. Tärkein kilpakumppani löytyy lähipiiristä. Samalle viivalle lähtee Raahen toimipisteen Hannu Vanhala. Miehet ovat vuosien mittaa ottaneet mittaa toisistaan. Kisa on jo käynnissä ja edeltävien vuosien tapaan, jälkipelit ovat varmasti melkoiset. Nähtäväksi jää kumpi voiton vie tänä vuonna. Toivotetaan molemmille hyvä treenejä ennen tapahtumaa.

Kirjoittaja Tapahtumapäällikkö Minna Saarela


   
Kokkola City Run
«  Helmikuu   »
Kategoriat