KOKKOLA CITY RUN JO 13. KERRAN!
10.5.2019 12:34 Uutiset / Kokkola City Run

Kokkola City Run valtaa perjantaina Kokkolan keskustan kadut

LEHDISTÖTIEDOTE 10.5.2019

Julkaisuvapaa heti


KOKKOLA CITY RUN JO 13.KERRAN!

Kokkola City Run järjestetään perjantaina 10.5. kaksi vuotta sitten uusitulla reitillä ja samoilla kolmella eri matkalla jatketaan. Tapahtuma-alue on tuttuun tapaan Kokkolan Kauppatorilla ja maalialue Original Sokos Hotel Kaarlen edustalla. Ennakkoon ilmoittautuneita on hieman alle 2000, mutta järjestäjät uskovat 2000 rajan rikkoutuvan keväisen aurinkoisen juoksusään vallitessa.

Tarjolla on 6 km ilman ajanottoa tai ajanotolla, 10 km matka ajanotolla ja tuttu puolimaraton merellisissä maisemissa. Lähtöaikoja on tiivistetty viime vuotiseen tapaan. Torilla onkin säpinää, kun kaikkien sarjojen osallistujat ovat yhtä aikaa paikalla. Puolimaratonin juoksijat lähtevät matkaan klo 18.00. 10 km matkaajat lähtevät klo 18.15 ja klo 18.25 6 km osallistujat, juoksijat etunenässä. Tiiviimmällä aikataulutuksella pyritään välttämään suurempia ruuhkia.

Osallistujia on ennakkoon ilmoittautunut hieman vajaa 2 000. Matkoista suosituin on 6 km, johon on ilmoittautunut 1320 osallistujaa. Kympin reitille lähtee 390 juoksijaa ja puolimaratonille 210. Ilman aikaa ennakkoon on ilmoittautunut noin 940 kuntoilijaa. Ajanotollisten määrä on kasvamaan päin. Ajanotollisiin sarjoihin osallistuu ennakkoilmoittautuneista melko tarkkaan puolet. Hieman yli sata työpaikkaryhmää on mukana. Sukuolijakauma on hieman naisten hyväksi 58% naisia ja 42 % miehiä.

Isoimmat työpaikkaryhmät tulevat Kokkolan kaupungilta ja Osuuskauppa KPO:sta, molemmista noin 150 työntekijää.

Tapahtumapäivänä voi vielä ilmoittautua mukaan. Vuosittain, säätilanteesta riippuen, paikan päällä mukaan on ilmoittautunut 100-200 kuntoilijaa. Info piste palvelee klo 12 lähtien Wanhassa kalahallissa torin laidalla.

Torilla on jälleen luvassa hyvää ohjelmaa. Tervetuliasisanat lausuu Keskipohjanmaa-lehden tuore päätoimittaja Tiina Ojutkangas.
KPV:n liigajoukkueen kapteenisto esittäytyy päälavalla. Actilife tarjoaa alkulämmittelyn. Lähtölaukaukset ampuvat Konttoripisteen Tuomo Lahti, Osuuskauppa KPO:n Ari-Pekka Heikkilä sekä Halpa-Hallin Tapani Mustonen.
Kuntakisan palkinnot jakaa vt. maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen sekä Kokkolan Wanha Kalle Alf Mylläri ja Keplin edustajana Petri Harsunen.

Osallistujat saavat teknisen t-paidan, Kokkolan Veden tarjoaman juomapullon, patukan, geelin, urheilujuomat sekä juomaa matkan varrella ja maalissa. Tarjolla on myös suolakurkkuja 21 km:n juoksijoille puolimatkan krouvissa. Numerolappua esittämällä osallistujat pääsevät tapahtuman jälkeen peseytymään ja virkistäytymään Kokkolan Uintikeskus VesiVeijariin.Itse tapahtuman kesto on nyt tiiviimpi, joten osallistujille jää paremmin aikaa viettää iltaa. Viime vuonna lanseerattiin KCR ravintolat -kampanja, jossa mukana olevat ravintolat tarjoavat erilaisia etuja osallistujille. Esim. Rockn Roll Dinerissa esiintyy Konsa K-30-orkesteri klo 21 alkaen. Numerotunnuksella juoksijat saavat alkukevään KPV:n liigaotteluihin erikoisalennuksen. Medirex tarjoaa etuisuuksia omista palveluistaan. Lisäksi yhteistyökumppani tarjoaa energiapatukan kaikille osallistujille.

Liikunnan massatapahtuma on tärkeä seurojen ja Keplin yhteistyötilaisuus, jossa urheiluseurat tarjoavat Keplille talkooapua järjestelyihin. Vuosittain Kokkola City Runin toteuttamiseen tarvitaan yli 200 ihmisen talkootyöpanos ja tänä vuonna mukana olevia seuroja ovat Yksipihlajan Reima, Kokkolan Veikot, Kälviän Tarmo, Kokkolan NMKY, Kokkolan Suunnistajat, Kokkolan Palloveikot, Kokkolan Naisvoimistelijat ja Kokkolan Jymy.

Iloinen liikuntatapahtuma ja valtava väkimäärä vaikuttavat myös liikennejärjestelyihin. Reitti on seuraavanlainen: Kauppatori - Torikatu – Isokatu- Hollihaantie-Kustaa Aadolfinkatu- Pohjoisväylän yli- Vanhansatamanlahdentie - Meritie - Suntin varren pyörätiet – Venevajojen läpi kohti Halkokaria, Mustakarintien ylitys- Taavetinpolku- Vasikkasaarentie- Vanha Veistämöntie- Rantakatu - Torikatu – Kauppatori. Ainoa muutos reittiin viime vuoteen verrattuna on keskuspuistossa patotyömaan rakentamisesta johtuen.

Tapahtumajärjestelyt alkavat torilla jo aamusta ja iltapäivän aikana vaikutukset alkavat näkyä myös tieliikennejärjestelyissä. Paikallisliikenne pääsee kulkemaan Torikadulla viimeiseen vuoroon saakka ja taksiliikenne pääsee Rantakadun tolpalle koko tapahtuman ajan.

Seuraavat tieosuudet ovat suljettuina tarvittavan ajan välillä klo 16-21:

  • Torikatu välillä Kaarlelankatu - Rantakatu
  • Kauppatorinkatu sekä Vaatturinkatu Hotel Kaarlen kohdille siten, että pääsy kaupungintalon P-alueelle on mahdollista
  • Rantakatu välillä Antti Chydeniuksenkatu - Torikatu
  • Antti Chydeniuksenkatu välillä Itäinen Kirkkokatu - Vapaudentie
  • Meritie
  • Nopeusrajoitus ja valmius pysäyttämiseen Pohjoisväylällä välillä Katariinankatu – Vanha Veistämöntie

Tapahtumajärjestäjät toivottavat yleisön sankoin joukoin kannustamaan liikkujia. Järjestäjät toivovat myös muilta tielläliikkujilta iloista mieltä ja kärsivällisyyttä, jotta tapahtuma saataisiin vietyä läpi turvallisesti.


Lisätietoja:

KCR-järjestelytiimi

Ilkka Tanttinen , 0400 – 665 453, Risto Ala-Korpi, 040-5117 360
Petri Harsunen 0400 – 365 607


   
Kokkola City Run
«  Helmikuu   »
Kategoriat