Musical Running Weekend Kokkola 400 tapahtuma 15.-17.5.2020
2.12.2019 16:33 Uutiset / Kokkola City Run

Kuvassa vas. KUR: Janne Piippo, KCR: Risto Ala-Korpi, Sara Myntti, Petri Harsunen, DBTS: Milla Raudaskoski, Anton Häggblom ja Pasi Ojala
Kuva: Karen Hagqvist

MUSICAL RUNNING WEEKEND KUNNIOITTAA KOKKOLAN 400-VUOTISTA HISTORIAA

Kokkola City Run, Kokkola Ultra Run sekä Down by the Sunti yhdistävät tapahtumiensa markkinointia tarjoamalla Musical Running Weekend – Kokkola 400 –tapahtumaviikonlopun 15.-17.5.2020
Taustalla on Keski-Pohjanmaan Liikunnan, West Coast Ultra Runnersin ja Keski-Pohjanmaan Konservatorion yhteistyö, jolla pyritään elävöittämään viikonlopun tapahtumia ja saamaan positiivista ”pöhinää” Kokkola 400-julavuoden kunniaksi eri puolille kaupunkia ja juoksureiteille.

14. Kokkola City Runin erikoisuutena työpaikkojen aktiivisuus

Kokkola City Run laitettiin pystyyn Keplin 10-vuotisen taipaleen kunniaksi vuonna 2007. Tapahtuma on sen jälkeen vakiintunut vuosittaiseksi työpaikkaliikunnan ja juoksun juhlaksi. City Run on erityisesti työpaikkojen suosiossa, koska tapahtuman ajankohta perjantai-ilta sekä tarjolla olevat eri mittaiset reitit mahdollistavat eri tasoisten kuntoilijoiden samanaikaisen osallistumisen. Näin saavutetaan yksi tärkeä tavoite: massatapahtumafiiliksen kokeminen Kokkolassa. Tapahtuman huippuvuosi oli 2011, jolloin mukana oli lähes 3800 kuntoilijaa. Ensi kevääksi City Runin järjestäjät tavoittelevat 2500 kuntoliikkujaa jakaantuen kolmeen ajanotolliseen sarjaan – 6 km, 10 km ja puolimaraton - sekä 6 km:n ilman aikaa kuntoileviin osallistujiin.

- Uskomme, että Keski-Pohjanmaa ja Kokkola ansaitsevat uudenlaisen liikuntatapahtuman, jossa hyödynnetään eri tapahtumien vahvuuksia. Pystymme tarjoamaan liikuntaelämyksen lisäksi myös elävää musiikkia juoksureitin varrelle, tapahtumalavalle sekä juoksun jälkeen paikallisiin ravintoloihin ja kuppiloihin. Kaikille tulee win-win –tilanne, kertoo Keplissä Kokkola City Runin uudistamista kehitellyt aluejohtaja Petri Harsunen.

Kokkola City Run kannustaa pukeutumaan erottuvasti ja kerää iloisia työpaikkajoukkueita mukaan rentoon tapahtumaan.

Down by the Sunti jo kolmannen kerran Kokkolan keväässä

Keski-Pohjanmaan konservatorion orkesterit ja yhtyeet tarjoavat juoksijoille ja heidän kannustusjoukoilleen elävää musiikkia lähdöstä maaliin. Puhallinorkesterit, jousiorkesterit, bändit ja muut kokoonpanot esittävät iloista ja reipasta musiikkia usean sadan soittajan voimin. Konservatorion ja Centrian musiikin ammattiopiskelijoiden 3. kerran järjestämä Down by the Sunti kaupunkifestivaali jatkaa viihdyttämistä myös juoksun jälkeen.
- Useat musiikkia Kokkolassa opiskelevien nuorten eri kokoonpanot esiintyvät kaupungin ravintoloissa, puistoissa ja muissa julkisissa tiloissa, taustoittaa Down by the Sunti tapahtumaa Keski-Pohjanmaan Konservatorion apulaisrehtori Pasi Ojala

Ultrajuoksua urheilupuistossa jo seitsemännen kerran 16.-17.5.2020

Kokkolalainen West Coast Ultra Runners järjestää tapahtuman jo seitsemännen kerran. Ultrajuoksu tarkoittaa käytännössä maratonia pidempiä matkoja. Lyhyin vaihtoehto on Kokkolan tapahtumassa 6 tunnin juoksu.

- Päämatka 24 tuntia on ollut ohjelmassa alusta lähtien. Myös 12 tuntia on ollut suosittu osallistujien kesken.
Ultrajuoksun tapahtumakeskuksena on Kokkolan urheilutalo, jonka ympäristöön on mitattu virallinen 864,1 metrin reitti. Odotamme tapahtumaan myös ulkomaalaisia osallistujia, kertoo tapahtuman vastuuhenkilö Janne Piippo tapahtuman tavoitteista.

Ultrajuoksun suosio on kasvussa maailmalla ja erityisesti Kokkolassa aktiivisuus on ollut kasvussa useamman vuoden.Yhtenä esimerkkinä aktiivisuudesta kertoo Suomen 12 henkiseen MM-joukkueeseen Ranskan Albiin kokkolalaisia valittiin peräti neljä juoksijaa Annukka Kuusio, Annakaisa Marjokorpi, Marko Forsell ja Jan Lågland.

- Pohdimme parhaillaan ultrajuoksun arvokilpailun hakemista muutaman vuoden päästä Kokkolaan. Meillä on hyvä maine tapahtumajärjestäjänä ja uskomme sen painavan valinnoissa mikälivain saamme taustaresurssit kuntoon, kertoo seuran perustajajäsen ja aktiivinen puuhamies Fredrick Olaussen West Coast Ultra Runnersista.

Lisätietoja:
Down by the Sunti: Keski-Pohjanmaan Konservatorio, apulaisrehtori Pasi Ojala, pasi.ojala(a)kpkonsa.fi, 045 1263 434
Kokkola Ultra Run: West Coast Ultra Runners, tapahtumavastaava Janne Piippo, info(a)kokkolaultrarun.fi, 045-8044 480
Kokkola City Run: Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, aluejohtaja Petri Harsunen, petri.harsunen(a)kepli.fi, 0400 365 607


   
Kokkola City Run
«  Helmikuu   »
Kategoriat