Kokkola City Run satsaa turvallisuuteen- Suomen kärkihiihtotiimit haastettu tapahtumaan
15.6.2020 14:42 Uutiset / Kokkola City Run

Vuoden keskipohjalaisurheilija 2019 Joni Mäki ja kokkolalainen Juuso Haarala edustavat Pohti SkiTeam-hiihtoseuraa, joka on mukana haastamassa hiihtotiimejä Kokkola City Runille.

XIV KOKKOLA CITY RUN PANOSTAA TURVALLISUUTEEN - SUOMEN KÄRKIHIIHTOTIIMIT HAASTETTU MUKAAN TAPAHTUMAAN

Kuva: Pohti Skiteam Pyhäjärvi

Kokkola City Run siirtyi koronaepidemian takia alkusyksyyn. Tapahtumapäivä on Kokkolan 400-vuotisjuhlaviikon perjantai 11.9.2020. Järjestäjät varautuvat tapahtuman läpivientiin erityisjärjestelyin, jotta osallistujien terveysturvallisuus pystytään takaamaan. Viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia luonnollisesti noudatetaan. Samalla seurataan miten tilanne muuttuu elokuuhun mennessä. Järjestäjillä on suunnitelma, jossa kuntoilijat lähetetään matkaan Torikadultanoin 200 hengen lähtöryhmissä. Lähtöjen aikaikkuna olisi noin kaksi tuntia, jossa varttitunnin välein eri matkojen juoksijoita ja päätteeksi kävelijät lähetettäisiin matkaan. Virallisiksi toissa syksynä mitatut kympin ja puolimaratonin reititsaavat nyt tulikasteen. Tapahtuma-alue on tuttuun tapaan Kokkolan Kauppatorilla ja maalialue Original Sokos Hotel Kaarlen edustalla.
Järjestäjät uskovat poikkeusolojen helpottaessa jopa kahden tuhannen kuntoilijan määrän rikkoutuvan

Tarjolla ovat 6 km ilman ajanottoa tai ajanotolla, 10 km matka ajanotolla ja tuttu puolimaraton merellisissä maisemissa. Lähtöaikoja joudutaan koronan takia porrastamaan enemmän.

- Ohjeistamme osallistujia lähempänä tapahtumaa kun tiedämme koronaepidemian tilanteen elokuun lopulla. Olemme luonnollisesti toiveikkaita, että epidemia laantuu kesän aikana ja syksyllä päästäisiin tapahtuma viemään lähes normaalioloissa läpi, kertoo Satu Heinoja City Runin järjestelytiimistä.

- Pyrimme välttämään torialueen ja reitin varrella ihmismassojen kokoontumisia ja ruuhkautumista. Suunnitelmissa on organisoida lähdöt ilman isoja ennakkokokoontumisia luopumalla yhteisistä alkulämmittelyistä ja esiintymisnumeroista. Puolimaratonin juoksijat lähtevät suunnitelmassa matkaan kärjessä, jonka jälkeen kympin osallistujat kolmessa erässä, kutosen ajanotolliset osallistujat omina ryhminään sekä työpaikkojen kuntoryhmät useammassa, jopa viidessä lähtöryhmässä, suunnittelee City Runin järjestelytiimistä Ilkka Tanttinen

- Rohkaisemme työntekijöitämme osallistumaan yhteisölliseen liikuntatapahtumaan ja samalla kohottamaan kuntoa ennakkoon kesälomien ja kesän aikana. Uskomme, että tapahtumaan voi turvallisesti osallistua ja toivomme rohkeasti myös muita työpaikkoja keräämään joukkoja juhlimaan samalla Kokkolan 400-vuotista taivalta reipashenkisessä seurassa, kertovat tapahtuman päätukijoina pitkään olleiden Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti, Halpa-Hallin markkinointipäällikkö Juha Hakala sekä Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Kokkola City Run tekee tapahtumayhteistyötä ensi talven hiihdon SM-kisajärjestäjien ja Pohti SkiTeam Pyhäjärven kanssa.

- Olemme haastaneet Suomen kärkihiihtoseurojen hiihtotiimejä mukaan leikkimieliseen naisten ja miesten kolmihenkisiin joukkuekisaan. Haastettuja tiimejä on yhteensä 15 kpl eri puolilta Suomea. Uskomme haastekisan lisäävän tapahtuman kiinnostusta uudella tavalla. Haastekisaan on saatu myös mukavasti uusia yhteistyökumppaneita kertovat Pohti SkiTeamin manageri Kauko Tikkanen ja City Run-järjestäjien Petri Harsunen tapahtumien markkinointiyhteistyöhön liittyvästä tapahtumasta.

Liikunnan massatapahtuma on tärkeä seurojen ja Keplin yhteistyötilaisuus, jossa urheiluseurat tarjoavat Keplille talkooapua järjestelyihin. Vuosittain Kokkola City Runin toteuttamiseen tarvitaan yli 200 ihmisen talkootyöpanos ja seurojen talkooryhmiä on mukana noin kymmenestä eri seurasta. Poikkeusolot ovat aiheuttaneet pieniä muutoksia myös seurojen talkootyön tarpeeseen.

Lisätietoja:

KCR-järjestelytiimi: Satu Heinoja 0440-916 075, Ilkka Tanttinen 0400 – 665 453 ja Petri Harsunen 0400 – 365 607
toimisto(a)kepli.fi, 0440-916 080.
Pohti SkiTeam , manageri Kauko Tikkanen 0400- 548 638

Liite: haastekisa hiihtotiimeille 2020.pdf


   
Kokkola City Run
«  Maaliskuu   »
Kategoriat