Järjestäjät satsaavat City Runin tapahtumaturvallisuuteen
20.8.2020 16:16 Uutiset / Kokkola City Run

Tapahtuman turvallisuusasiat ovat olleet viime päivinä keskiössä

Kokkola City Run siirtyi koronaepidemian takia alkusyksyyn. Tapahtumailta on Kokkolan 400-vuotisjuhlaviikon perjantai 11.9.2020. Järjestäjät varautuvat tapahtuman läpivientiin erityisjärjestelyin, jotta osallistujien terveysturvallisuus pystytään takaamaan. Viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia luonnollisesti seurataan ja noudatetaan.

Järjestäjillä on suunnitelma, jossa kuntoilijat lähetetään matkaan Torikadulta noin 200 hengen lähtöryhmissä. Järjestäjät uskovat poikkeusoloissa jopa tuhannen osallistujamäärän rikkoutumiseen.

Lähtöajat:

17.00 Puolimaraton noin 200 juoksijaa
17.30 10 km (kuuma ryhmä, alle 45 minuutin juoksijat) noin 150-200
17.45 10 km muut ajanotollset noin 200 osallistujaa
18.00 6 km ("kuuma ryhmä") noin 200 osallistujaa
18.15 6 km toinen ajanotollinen ryhmä noin 200 osallistujaa
18.30 6 km ilman aikaa kuntoilevat, I ryhmä noin 200 osallistujaa
18.45 6 km ilman aikaa kuntoilevat II ryhmä noin 200 osallistujaa


Lähtöjen aikaikkuna on noin kaksi tuntia, jossa varttitunnin välein eri matkojen juoksijoita ja päätteeksi kävelijät lähetettään matkaan. Virallisiksi toissa syksynä mitatut kympin ja puolimaratonin reitits aavat nyt tulikasteen. Tapahtuma-alue on tuttuun tapaan Kokkolan Kauppatorilla ja maalialue Original Sokos Hotel Kaarlen edustalla.

Tarjolla ovat 6 km ilman ajanottoa tai ajanotolla, 10 km matka ajanotolla ja tuttu puolimaraton merellisissä maisemissa. Lähtöaikoja joudutaan koronan takia porrastamaan enemmän. Ilmoittatumisaikaa on vielä ensi viikon tiistaihin 25.8.2020 saakka. Ilmoittautua voi myös jälki-ilmoittatuneena sähköisesti tai puhelimella tapahtumaviikolla 7.-9.9. (ma-ke).

- Tapahtuman nettisivuilla on julkaistu tarkemmat koronaturvaohjeet osallistujille ja talkoolaisille. Olemme luonnollisesti toiveikkaita, että epidemia pysyy vaimeana alueellamme kuten tähän asti on käynyt. Edellisestä koronatapaukusesta on nyt tasan kuukausi, kertoo Satu Heinoja City Runin järjestelytiimistä.

- Pyrimme välttämään torialueen ja reitin varrella ihmismassojen kokoontumisia ja ruuhkautumista. Tapahtuman lähdöt tapahtuvat ilman isoja ennakkokokoontumisia ja manöövereita. Yhteisiä alkulämmittelyjä ja esiintymisnumeroita torilla ei tänä vuonna ole. Puolimaratonin juoksijat lähtevät suunnitelmassa matkaan kärjessä, jonka jälkeen kympin osallistujat kahdessa erässä, kutosen ajanotolliset osallistujat omina ryhminään kahdessa erässä sekä työpaikkojen kuntoryhmät useammassa, jopa kolmessa lähtöryhmässä, linjaa City Runin järjestelytiimistä Ilkka Tanttinen

- Rohkaisemme työntekijöitämme osallistumaan yhteisölliseen liikuntatapahtumaan ja samalla kohottamaan kuntoa vielä alkusyksyn aikana. Uskomme, että tapahtumaan voi turvallisesti osallistua ja toivomme rohkeasti myös muita työpaikkoja keräämään joukkoja juhlimaan samalla Kokkolan 400-vuotista taivalta reipashenkisessä seurassa, kertovat tapahtuman päätukijoina pitkään olleiden Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti ja Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Kokkola City Run tekee tapahtumayhteistyötä ensi talven hiihdon SM-kisajärjestäjien ja Pohti SkiTeam Pyhäjärven kanssa.

- Olemme haastaneet Suomen kärkihiihtoseurojen hiihtotiimejä mukaan leikkimieliseen naisten ja miesten kolmihenkisiin joukkuekisaan. Hiihtotiimeistä haasteen ovat ottaneet tässä vaiheessa hyvin vastaan 12 joukkuetta eri puolilta Suomea. Uskomme haastekisan lisäävän tapahtuman kiinnostusta uudella tavalla. Haastekisaan on saatu myös mukavasti uusia yhteistyökumppaneita kertovat Pohti SkiTeamin manageri Kauko Tikkanen ja City Run-järjestäjien Petri Harsunen tapahtumien markkinointiyhteistyöhön liittyvästä tapahtumasta.

- Naisten sarjaan hiihtotiiminsä ovat ilmoittaneet Kalajoen Junkkarit kahdella joukkueella, IF Åsarna sekä Team Skiers. Miesten sarjaan joukkueita on tulossa Pohti Skiteam ja IF Åsarna kahdella joukkueella, Ilmajoen Kisailijat, IF Femman ja Kainuun Prikaati yhdellä täydellä joukkueella.

Liikunnan massatapahtuma on tärkeä seurojen ja Keplin yhteistyötilaisuus, jossa urheiluseurat tarjoavat Keplille talkooapua järjestelyihin. Vuosittain Kokkola City Runin toteuttamiseen tarvitaan yli 200 ihmisen talkootyöpanos ja seurojen talkooryhmiä on mukana noin kymmenestä eri seurasta. Poikkeusolot aiheuttavat pieniä muutoksia myös seurojen talkootyön tarpeeseen.

Lisätietoja:

KCR-järjestelytiimi: Satu Heinoja 0440-916 075, Ilkka Tanttinen 0400 – 665 453 ja Petri Harsunen 0400 – 365 607
toimisto(a)kepli.fi, 0440-916 080.

Liite: haastekisa hiihtotiimeille 2020.pdf
   
Kokkola City Run
«  Helmikuu   »
Kategoriat